Quantcast

Kaunas puošiasi Helovinui: pagrindinis akcentas – moliūgėliai

  • Teksto dydis:

Artėjant Helovino arba Šiurpnakčio šventei, Kauno centrinėje dalyje kai kurie verslai jau papuošė savo erdves. Dažniausias šios šventės akcentas – oranžinis moliūgas, įsitaisęs vazonuose ar ties įėjimu, tačiau yra ir kitokių dekoracijų.

Panašu, kad viešosios maitinimo įstaigos, pramogų zonos nori privilioti klientų, todėl savo erdves papuošė Helovino atributika. Kai kur langus apraizgiojo voratinkliai, Laisvės alėjoje galima sutikti ir giltinę ar prisėsti šalia drybsančių kauliukų. Tačiau šios dekoracijos kelia daugiau šypseną, o ne siaubą. Panašu, kad verslas pasirinko miesto erdves puošti nuosaikesnėmis Helovino dekoracijomis, tam, kad tiesiog pasijaustų šventinė nuotaika, o ne praeiviai alptų iš siaubo.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Visgi, nors ir yra keli personažai, saugantys viešojo maitinimo įstaigas, dažniausia Šiurpnakčio puošmena Kauno centre išlieka pūpsoriai moliūgėliai. Kaip tik dabar pasimatė šių metų moliūgų derlius, tad oranžiniai ar žali moliūgai atrado savo vietą Kauno centre ir kviečia praeivius sustoti, nusifotografuoti ir turėti rudeniu kvepiančią akimirką.

Kai kur lankytojus pasitinka moliūgų kalnas, kitur – pavienės rudens daržovės. Kai kurie verslininkai moliūgus paspalvino, nupaišė akis ar dantis, kiti pasidarbavo daugiau, tad galima atrasti ir skaptuotų moliūgų.

Regimanto Zakšensko nuotr.

Moliūgėliai tikrai Laisvės alėjai ir Senamiesčiui suteikia spalvų, niūrią rudens pilkumą nuspalvindami oranžine spalva ir tapdami gražiais miesto akcentais. Nebūtina švęsti Helovino, tačiau tikrai galima pasidžiaugti, kad verslas į miesto erdves atnešė daugiau spalvų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gertrūda

Gertrūda portretas
Ar lietuva yra tik nuo tada kai pakrikštijo mus??? Juk prieš krikščionišką Lietuvą irgi buvo baltų tautos, kur buvo ir lietuviai. Neturime gražios ir įdomios derliaus šventės arba ją seniai pamiršome va ir perėmėm kitą. Ko nešvenčiat užgavėnių???( Pasidarė pinigų prašymo šventė). Jei ne kultūros darbuotojai užgavėnių nebeliktų. Patys kalti kad taip vyksta.

Vladasui

Vladasui portretas
O kas tamstai trukdo švęsti lapkričio 7-ąją?

Vladas

Vladas portretas
Tą ,,šventę" ,,švenčia", tik jankių subinlaižiai.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių