Quantcast

Duris atvėrė kalėdinis Kauno turizmo informacijos centras

  • Teksto dydis:

Nuo šiol Kauno turizmo informacijos centre ir konferencijų biure apsilankę turistai galės gauti informaciją ne tik apie lankytinus objektus, bet ir apie Kaune vyksiančius kalėdinius renginius.

Nuo šiol Kauno turizmo informacijos centre ir konferencijų biure apsilankę turistai galės gauti informaciją ne tik apie lankytinus objektus, bet ir apie Kaune vyksiančius kalėdinius renginius.

Pasak centro direktoriaus Sigito Sidaravičiaus, daugiausiai turistų į Kauną šventiniu laikotarpiu turėtų atvykti iš Rusijos ir Lenkijos – šių valstybių piliečių susidomėjimas Kaune vyksiančiais renginiais šiuo metu yra didžiulis.

„Mūsų centro darbuotojai mielai informuoja apie šventiniu laikotarpiu Kaune vykstančius renginius. Turistus labiausiai domina renginiai vaikams ir paaugliams, nes tai bus jų atostogų metas. Labai daug renginių vaikams bus pasiūlyta „Žalgirio“ arenoje. Taip pat siūlome susipažinti su Kaune veikiančiais vienuolynais, Kauno rotuše, „Žalgirio“ arena, „Stumbro“ muziejumi. Informuojame apie ekskursijas „Alaus kelias Kaune“, „Kaunas šypsosi moterims“. Be to, turistai galės nusikalti monetą, pažvelgti į Kauną iš apžvalgos aikštelių, apsilankyti prekybos centruose“, – kalbėjo centro vadovas S. Sidaravičius.

Pristatyme dalyvavęs Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komiasariato Viešosios tvarkos valdybos Prevencijos skyriaus viršininkas Tauris Stauskis paragino kauniečius išeinant iš namų neužmiršti įjungti signalizacijos, informuoti kaimynus, kuriais labiausiai pasitiki, kad šie prižiūrėtų jų namus.

„Artėjant šventėms būtina pasidomėti, kuo užsiima vaikai, nes jie perka petardas, sprogdina ir kartais susižeidžia. Pirmos kategorijos petardos parduodamos paaugliams iki 14 metų, o antros – iki 16 metų. Prekybos centrai įspėti, kad nepažeistų prekybos taisyklių, tačiau ir tėvai turi domėtis, ką perka vaikai“, – sakė T. Stauskis.

Policijos atstovas pabrėžė, kad šiais metais Naujųjų metų sutikimo metu Rotušės aikštėje bus atskirai aptverta vieta norintiems išauti fejerverkus. Ta aikštelė bus tolėliau nuo renginio dalyvių, todėl apsaugos juos nuo nelaimingų atsitikimų.

„Kasmet nusikaltimų ir nelaimingų atsitikimų vis mažėja, tačiau negalima teigti, kad jų neįvyksta. Norėtume, kad šių metų šventės Kaune būtų tikrai šventiškos, džiugios, linksmos ir saugios“, – teigė T. Stauskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių