Quantcast

Iš gražiausios Lietuvos eglės liko tik gražus prisiminimas

Gražiausia Lietuvoje pripažinta kalėdinė eglė baigė savo du mėnesius trukusią misiją. Šeštadienį debesų eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė ir būrelis pagalbininkų Rotušės aikštės puošmeną pradėjo ardyti.

Gražiausia Lietuvoje pripažinta kalėdinė eglė baigė savo du mėnesius trukusią misiją. Šeštadienį debesų eglės kūrėja Jolanta Šmidtienė ir būrelis pagalbininkų Rotušės aikštės puošmeną pradėjo ardyti.

Vienas po kito jau papilkėję debesys krito ant aikštės grindinio. Kruopščiai suklijuoti putplasčio puodeliai buvo nuplėšiami nuo metalinių konstrukcijų.

„Turėsime viską išrūšiuoti – atskirai plastikinius puodelius, atskirai lemputes, metalines detales ir konstrukcijas. Angelus saugosime. Vis dėlto tai skulptorių sukurti darbai“, – žvelgdama į draskomą kūrinį kalbėjo J. Šmidtienė.

Tačiau menininkė juokėsi, kad jos galvoje jau kirba penkios naujos idėjos. Tegu Kauno vadovai tik renkasi, o tada jau tektų sėsti prie projekto.

„Nebūtinai aš turiu kurti kitą eglę. Gal būtų įdomu pasikviesti kokį nors menininką iš užsienio. Galų gale Kaune yra daug įdomių menininkų. Tik ši reiškinį reiktų tęsti, – neabejojo J. Šmidtienė. – Jei vis dėlto bus tradicinė eglė, tai žaislai turėtų būti neeiliniai. Kiekvienas žaislas turėtų skleisti mintį“.

270 tūkst. putplasčio puodelių, 5 kilometrai lempučių, 12 didžiulių angelų – tai tik dalis įspūdingos konstrukcijos, kuri paskutinėmis praėjusio lapkričio dienomis pakilo į kelių metrų aukštį baltais pūkiniais debesimis ir papuošė Kauno širdį.

„Perdirbsime kaip ir pernykštę eglę, – neatitrūkdama nuo darbų pasakojo įmonės „Gerovė“ komercijos direktorė Živilė Ramoškienė. – Eglės plastikinė dalis buvo perdirbta į specialiai paženklintus šiukšlių maišelius, kurie naudojami Kauno miesto tvarkymui“.

Pernykštė Kauno eglė buvo mezgama iš vienkartinių maišelių – prireikė apie 40 tūkst. rulonų. Išlaidos tai eglutei, kaip ir šiųmetei, siekė 100 tūkst. litų.

Dalį pernykštės eglės galima rasti prekybos centruose skirtingoms atliekoms pagamintų maišelių pavidalu. Žalia maišelio spalva reiškia stiklą, mėlyna – popierių, o geltona – plastiką.

Į ką bus perdirbta debesų eglė, Ž. Ramoškienė dar negalėjo pasakyti, kadangi atliekos bus vertinamos tiks jas išrūšiavus.

Ardymo pdarbus stebėjusi pusketvirtų metų kaunietė Giniotė pareiškė, kad balta eglė jai įdomesnė nei tradicinė kalėdinė eglutė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galėjo

Galėjo portretas
palaikyti iki sekančių Kalėdų. Būtų sutaupyta 100 000.

ABBA

ABBA portretas
TAI NE EGLE TAI PASISAIPYMAS IS KALEDINES EGLES IR TAI JAU KELINTI METAI???

kaunieetis

kaunieetis portretas
galetu normalia egle pastatyti. O dabar buvo kazkoks kosmaras. Pinigu plovimas
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių