Quantcast

Baltijos kelias atkurtas Rotušės aikštėje

Kauniečiai turėjo galimybę prisiminti Baltijos kelyje vyravusią atmosferą. Penktadienį susirinkusieji apjuosė Rotušę gyva žmonių grandine.

Renginio „Susikibkime rankomis – apjuoskime Rotušę“ metu dalyviai dainavo patriotines dainas, rankose spaudė Baltijos šalių trispalves. Visų trijų šalių kovai atminti buvo paleistos trys garbės salvės.

Į renginį atvyko ir keletas Kauno savivaldybės atstovų. Vicemeras Vasilijus Popovas džiaugėsi, jog į aikštę susirinko tiek įvairaus amžiaus žmonių.

„Ypač svarbu apie tokius dalykus priminti jaunajai kartai. Aš pats buvau tikrojo Baltijos kelio dalyvis, todėl man tai labai svarbus įvykis. Kelias yra amžinas judėjimas į priekį, o kiekvienas iš mūsų turime Baltijos kelią savyje,“ – prisiminimais dalijosi vicemeras.

Vienas akcijos iniciatorių, Lietuvos socialdemokratų jaunimo sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Mantas Jankavičius, ragino praeivius sudalyvauti šioje akcijoje.

„Baltijos kelias yra įspūdingas įvykis mūsų istorijoje. Juk žmonių vienybė sujungė visus bendram tikslui. Parodėme visam pasauliui, jog Baltijos šalys yra vieningos, žino savo istoriją, esame pasirengę būti laisvi“, – teigė jis.

Net ir pasibaigus ceremonijai žmonės neskubėjo skirstytis, toliau dainavo, šnekučiavosi ir stoviniavo Rotušės aikštėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Malonu skaityti

Malonu skaityti portretas
O keliautojai apie 1860-uosius metus rašė, kad Kaunas= didelis ir gražus miestas, o jau rotušė-kaip bažnyčia...Ačiū, kad mylite ir saugote gražų istorinį paveldą , gyvuojantį jau penktą šimtmetį...

Rega

Rega portretas
Tam ,,copu D''.Esi kvailas per visą pilvą,manydamas,kad žmonės nebeprisimena,kaip tada buvo.Visi veržte veržėsi į Baltijos kelią.Matyt,pats painioji prievartą ,kai varu varomi buvo visi į sovietinių švenčių paradus.Baltijos kelias -tai viena gražiausių ir prasmingiausių tautos švenčių.

to copy> copy asilui

to copy> copy  asilui portretas
dabar tu erelis uzsienyje airijoje ar anglijoje prisirinkes svaru - eik dirbti Kauno mieste ir nemalk s>>>>> pabandyk dabar pagyventi lietuvoje Kaune ir prasimaitinti..... va tada tavo patriotizmas nueis kitur Tada tavo baltijos kelias istirps , kaip pinigeliai maximoje. As buvau pries 25 metus baltijos kelyje, bet dabar niekas nepriverstu manes tenai eiti ..... Ne ta laisve tikejau , ne ta. mes gavome Laisve...... Gavome Laisve buti sudeginti krematoriumee, nes kapinese vietos nusipirkti neisgalime.....laisve numirti ir niekur neisvaziuoti, nes alga 300 euru o kuras kaip ir europoje 1.45 euro. Laisve, kai specialistai eina dirbti valytojais ir suvirintojais.... geriausiu atveju.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių