Quantcast

„Ąžuolyno bėgimas“: nuo darželinuko iki profesionalo

  • Teksto dydis:

Balandžio 25-ąją S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras renginiu "Ąžuolyno bėgimas" pradės Kaune naują tradiciją.

Balandžio 25-ąją S.Dariaus ir S.Girėno sporto centras renginiu "Ąžuolyno bėgimas" pradės Kaune naują tradiciją.

Bėgs ir plaukikai?

Pavasarinio bėgimo programą sudarys pusės maratono (21 km 97 m), 5 ir 10 km nuotoliai, šeimoms ir vaikams skirtos rungtys bei Lietuvos studentų kroso čempionatas.
Renginio ambasadoriumi tapo geriausias praėjusių metų Lietuvos lengvaatletis disko metikas Andrius Gudžius, o Lietuvos sporto universitetas (LSU) savo indėlį patvirtino bendradarbiavimo sutartimi.

"Mūsų tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Todėl tikimės, kad nedidelis starto mokestis, solidus prizų fondas ir nemokamos distancijos vaikams pritrauks gausų būrį kauniečių. Lauksime ir profesionalių sportininkų – ne vien lengvaatlečių, bet ir futbolininkų, rankininkų, tinklininkų, krepšininkų ar net plaukikų", – sakė S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro vadovas Giedrius Bielskus.

"Ąžuolyno bėgimo" pagrindiniu rėmėju tapo "Hummel". Pasaulyje gerai žinomas sportinės aprangos gamintojas įsteigė daugiau nei 4 tūkst. eurų prizų fondą.

Į parką – visa šeima

"Ąžuolyno bėgimo" organizatoriai į pagalbą pasitelks LSU profesionalus.

"Lietuvoje tokių renginių, kurie vienytų miesto bendruomenę, išties nedaug. Todėl džiaugiamės prisidėdami prie šio bėgimo ir į jo organizavimą įtrauksime studentų, savanorių, aukšto lygio teisėjų bei kitų reikalingų specialistų", – kalbėjo LSU senato pirmininkas prof. dr. Aleksas Stanislovaitis.

"Jau daugiau nei šešerius metus treniruojuosi Ąžuolyno parke. Atšilus orams į jį dažnai užsukame su žmona ir vaikais. Džiaugiuosi matydamas, kad kasmet į parką susirenka vis daugiau sportuojančių kauniečių, daugėja ir tėvų, atsivedančių savo atžalas. Aktyvus laisvalaikis stiprina ne tik kūną, bet ir šeimos ryšius. Todėl visus kviečiu ruoštis ir aktyviai dalyvauti bėgimo šventėje", – teigė Lietuvos disko metimo čempionas A.Gudžius.

100 m – taip pat iššūkis

"Ąžuolyno bėgimo" dalyviams siūloma pasirinkti distanciją, įvertinus savo galimybes.

Moksleiviai galės išmėginti jėgas bėgdami 400 m. Tėvams su dar vežimėlyje sėdinčiais vaikučiais organizatoriai siūlo 400 m šeimos bėgimo varžybas, o mažiausieji – darželinukai ir pagrandukai, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviai – kviečiami į simbolinę 100 m distanciją.

Daugiau informacijos ir registracijos sąlygos internete http://sportohale.lt/azuolyno-begimas. Vaikams dalyvavimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Deilanas

Deilanas portretas
Labai noriu dalyvauti

Deilanas

Deilanas portretas
Labai noriu dalyvauti

Deilanas

Deilanas portretas
Labai noriu dalyvauti
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių