Quantcast

Atstatytas teisingumas: padidėjo merų ir vicemerų algos

Kalbėdamas su "Kauno diena" buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas tokį sprendimą sveikino, o vėl vicemeru paskirtas Vasilijus Popovas stengėsi nerodyti didelio džiaugsmo.

Naujai išrinkti merai ir vicemerai gaus didesnius atlyginimus už savo pirmtakus. Tai numatyta Valstybės politikų ir valstybės pareigūnų darbo apmokėjimo pataisose, kurioms antradienį pritarė Seimas.

Virš 100 tūkst. gyventojų turinčių savivaldybių, kokioms priklauso ir Kaunas, vadovams pareiginis atlyginimas kilstelės nuo 1,5 tūkst. eurų iki 2,6 tūkst. eurų. Tokių savivaldybių vicemerams alga ūgtels nuo 1,3 tūkst. iki 2 tūkst. eurų.
Mažesnių savivaldybių merams pareiginė alga didės 1 tūkst. eurų - nuo 1,3 tūkst. iki 2,3 tūkst. eurų. Tokių savivaldybių vicemerai vietoj 1,1 tūkst. eurų gaus 1,9 tūkst. eurų algą.

Kalbėdamas su "Kauno diena" buvęs Kauno meras Andrius Kupčinskas tokį sprendimą sveikino, o vėl vicemeru paskirtas Vasilijus Popovas stengėsi nerodyti didelio džiaugsmo.

“Džiaugiuosi, kad suveikė protingumo ir teisingumo kriterijai”, - pritarė Seimo sprendimui A.Kupčinskas. Anot jo, padidintos algos merams ir vicemerams “užtikrins jiems komfortabilesnes sąlygas”.

Jis prisiminė, kad prieškriziniu laikotarpiu buvo svarstomas visų valstybės tarnautojų ir politikų darbo apmokėjimo tvarka. „Bet kai tas sprendimas pateko į Seimą, administracijos direktoriams, jų pavaduotojams, Seimo nariams, ministrams koeficientai buvo peržiūrėti, o merų idėja liko toje pačioje vietoje kaip ir 2000-aisiais metais. Tad merai iš dalies buvo diskriminuojami”, - kalbėjo A.Kupčinskas.

Buvęs meras nusijuokė, kad politikų kabos apie didesnio atlyginimo siekį, rinkėjų anaiptol nepritrauks, tad vienas iš merų savo atlyginimu viešai per daug nesiskundė. “Arė už tokį atlyginimą, koks buvo”, - šyptelėjo A.Kupčinskas. Ir pridūrė: merams iki šiol mokėtas atlyginimas buvęs neproporcingai mažas palyginus su jiems tenkančia atsakomybe.

Naujasis Kauno vicemeras švietimo ir sveikatos klausimams V.Popovas, paklaustas nuomonės, ar gerai, kad merams ir vicemerams pakils alga, išliko santūrus.

“Pasakysiu taip: buvo keista, kad vadovų algos buvo mažesnės už kai kurių pavaldinių”, - miglotai pasakojo vicemeras. Jis vicemeru yra dirbęs ir prie mažesnės algos. Ar kas nors, jo nuomone, pasikeis, kai už tas pačias pareigas bus mokama daugiau?

“O kiek alga padidės?” – pasitikslino V.Popovas. Sužinojęs, kad apie 700 eurų – iki 2 tūkst. eurų, jis teigė, kad nelabai kas pasikeis. Kaip atsakingai dirbo iki šiol, taip dirbs ir toliau. Ir pridūrė: "Norėčiau, kad alga kiltų visiems žmonėms, ne tik merams ir vicemerams".

Savivaldybių vadovų algų didinimas svarstytas gavus Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narių socialdemokratės Mildos Petrauskienės, „darbiečio“ Valentino Bukausko ir „tvarkiečio“ Algimanto Dumbravos parengtą siūlymą.

Jie akcentavo per žemą savivaldos vadovų atlyginimą. Savivaldybių vadovų pareiginės algos koeficientas nebuvo peržiūrėtas daugiau kaip 10 metų - nuo 2004-ųjų, nors kitų šalies valstybės politikų atlyginimai per tą laiką padidėjo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neisiu

neisiu portretas
Didžiuojuosi savimi, kad nėjau balsuoti ir neprisidėjau prie naujo mero rinkimų (ir kažin ar kada eisiu). Jei darbo pradžia prasideda nuo savo algos didinimo, tai tikrai iš tokio mero nieko gero nesitikiu.

nusivylusi

nusivylusi portretas
Aš jau galutinai baigiu įsitikinti, kad Lietuvoje yra kastos, "savi" žmonės, korupcija ir baisi neteisybė. Tiek metų po Nepriklausomybės, o kaip kabino makaronus, taip ir kabina tam paprastam žmogeliui.

PASITYCIOJIMAS

PASITYCIOJIMAS portretas
Juokinga-"atstatytas teisingumas". Vargšeliai, "nuskriaustieji". Kaip jie ten dirba, tai išvis jiems reikia mažinti, o ne didinti algas. Pikčiausia, kad kai kelia pensijas ar algas eiliniam žmogui, tai pakelia 3 ar 25 eurais. O jau kai "išrinktiesiems", tai tūkstančiais! Ar nesprogsite, besočiai!!!! TURĖTŲ BŪTI GĖDA! TURĖTŲ, BET TAI JUMS SVETIMA! Norėčiau pažiūrėti, jei merui pakeltų algą 3 eurais, Kokia būtų jo reakcija!? O kadangi paprastus žmones laiko "žemesne kasta", tai ir elgiasi kaip su šiukšlėmis. Numeta kaip šuniui kaulą,- ėskite. Tai vadinasi PASITYČIOJIMAS!
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių