Quantcast

Atidaryta moderniausia miesto biblioteka

  • Teksto dydis:

Naujose 500 kv. m ploto užimančiose lofto tipo patalpose įsikūrusi biblioteka vadinama moderniausia kultūros ir švietimo erdve Kaune.

Pirmadienį duris atvėrė Kauno miesto savivaldybės Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos Šilainių padalinys. Naujose 500 kv. m ploto užimančiose lofto tipo patalpose įsikūrusi biblioteka vadinama moderniausia kultūros ir švietimo erdve Kaune.

„Šiandien mums visiems ypatinga diena. Tokios bibliotekos tikslas–- ne tik suteikti gyventojui galimybę pasiimti knygą, bet ir tapti ta vieta, kurioje jis gali praleisti laiką su bičiuliais aptariant naujienas, naudojantis kompiuteriu ir ieškant informacijos. Vaikams tai vieta, kurioje jis galės ir pamokas paruošti, ir su draugais linksmai pažaisti. Norime, kad ši biblioteka būtų visada gyva, pilna skaitytojų“, – atidarymo iškilmėse sakė Vinco Kudirkos bibliotekos direktorė Nomeda Domeikienė.

Kauno meras Andrius Kupčinskas džiaugėsi, kad bibliotekos padalinys iš mažų ir veiklai nepritaikytų patalpų persikėlė į erdvias patalpas. Naujasis Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos padalinys įsikūrė Baltų prospekte 81 (II aukšte) esančiose patalpose, kurias biblioteka išsinuomojo iš vieno prekybos centro.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių