Quantcast

Scenoje – kylančios baleto žvaigždės

  • Teksto dydis:

Ne vieną Lietuvos menininką išugdžiusi Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla pakvies kauniečius į ypatingą vakarą – Kauno valstybinio muzikinio teatro (KVMT) scenoje pasirodys jaunieji mokyklos baleto šokėjai.

Ne vieną Lietuvos menininką išugdžiusi Nacionalinė M.K.Čiurlionio menų mokykla pakvies kauniečius į ypatingą vakarą – Kauno valstybinio muzikinio teatro (KVMT) scenoje pasirodys jaunieji mokyklos baleto šokėjai.

Pirmoje renginio dalyje Baleto skyriaus mokiniai pristatys ištraukas iš mokyklos repertuaro: variacijas, pa de deux, pagal klasikinę muziką sukurto spektaklio "Miško pasaka" ir šiuolaikinio šokio spektaklių ištraukas, charakterinių šokių siuitą. Kauniečiai pamatys ir geriausius mokinių choreografijos darbus, pernai parodytus tarptautiniame šokio festivalyje "Naujasis Baltijos šokis".

Antroje dalyje žiūrovų lauks divertismentas iš Ludwigo Minkaus baleto "Paquita", kuriame solistai ir kordebaletas pristatys gražiausias spektaklio kompozicijas – polonezą, mazurką, pa de trois ir grand pas.

Pirmą kartą 1846 m. legendinio Mariuso Petipa pastatyta "Paquita" ilgainiui tapo vienu garsiausių klasikinių baletų.

"Šis baletas jau užaugino ne vieną šokėjų ir gerbėjų kartą, jis ir šiandien statomas viso pasaulio didžiosiose baleto scenose. Šokėjams šokti "Paquitą" – garbė ir tikras malonumas", – sakė divertismento choreografas Petras Skirmantas. Ilgametis Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) primarijus pabrėžė, kad "Paquita" – kūrinys, dovanojantis labai daug šilumos ir džiaugsmo.

Pedagogas džiaugėsi, kad jo ugdytiniai įrodė galintys šokti tokio aukšto lygio spektaklyje. "Ne kiekviena baleto mokykla gali pastatyti šį spektaklį, nes mokiniai turi būti tam tikro lygio", – pastebėjo P.Skirmantas.

Anot jo, vaikai puikiai atskleidė savo erudiciją ir pasirengimą didžiosioms scenoms. Kartu dirbo profesionalūs pedagogai, kurie padėjo sukomponuoti visas šokių variacijas, parinkti jas kiekvienam atlikėjui.

Solistai ir kiti spektaklio šokėjai su užsidegimu rengėsi šiam spektakliui. Anot baleto pedagogo, visus mus tarsi užbūrė žavios "Paquitos" klasikos kerai, nuostabi, dinamiška, labai individuali choreografija.

Įsijausti į "Paquitos" atmosferą ir kurti šventinę nuotaiką jiems padėjo specialiai šiam renginiui sukurti kostiumai (dailininkė Vida Leonavičiūtė-Insodienė).

Koncerte dalyvaus M.K.Čiurlionio menų mokyklos mokiniai, o "Paquitoje" kauniečiai išvys ir mokyklos absolventus, šiandien šokančius LNOBT, Neringą Česaitytę ir Arną Kunavičių.

Jauno perspektyvus šokėjo, tarptautinių konkursų diplomanto pavardė žinoma ne tik mokyklos bendruomenei ir LNOBT kolektyvui. A.Kunavičius – vieno garsiausių Lietuvos baleto primarijų Henriko Kunavičiaus sūnus. Gimtojoje legendinio šokėjo teatro scenoje jaunasis artistas pasirodys pirmą kartą.

Per premjerinius "Paquitos" spektaklius Vilniuje šokęs A.Kunavičius susilaukė kritikų palankumo, puikiai įvertinta jo atlikimo technika.


Kas? Lietuvos baleto viltys: Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriaus mokinių koncertas.

Kur? Valstybiniame Kauno muzikiniame teatre.

Kada? Vasario 8 d. 12 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių