Quantcast

Šančiuose vėl iškils pripučiamas namas

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 6-ąją Žemuosiuose Šančiuose jau trečią kartą per pastaruosius tris mėnesius iškils pripučiamas baltas namas su užrašu „Draugiška zona".

Rugsėjo 6-ąją Žemuosiuose Šančiuose jau trečią kartą per pastaruosius tris mėnesius iškils pripučiamas baltas namas su užrašu „Draugiška zona".

Šis namas yra kultūros projekto „Miesto tyrimai: viešumo patirtys. Draugiška zona #5" platforma, kurioje tęsiamas 2013 m. pradėtas Žemųjų Šančių kultūros tyrimas. Čia yra kuriama vieša erdvė, kurioje vyksta bendravimas tarp žmonių, mezgami tarpusavio ryšiai, bandoma kartu įsivaizduoti kitokią kasdienę aplinką ir svarstoma, kaip apleistos Šančių teritorijos gali tapti naudingos gyventojams.

Projektu siekiama atgaivinti pamirštą ir apleistą, XIX amžiuje įkurtą, Ž. Šančių kareivinių teritoriją, stiprinant žmonių indėlį į savo aplinkos kūrimą, kuriant naujas saviorganizacijos formas, skatinant dalyvavimu pagrįstą praktiką, inicijuojant naujas kūrybines raiškos formas.

Projekto dalyviai, Žemųjų Šančių tyrėjų grupė, kurią sudaro menininkai Auksė Petrulienė, Darius Petrulis ir Monika Žaltauskaitė Grašienė, miesto teoretikai ir kultūros aktyvistai Dionizas Bajarūnas, Viktorija Rusinaitė, Arnoldas Stramskas ir Kotryna Valiukevičiūtė, nuo liepos mėnesio kuria dialogus su vietiniais gyventojais, inicijuoja meninius bendradarbiavimo projektus, analizuoja, lygina ir vertina vietos problemas. Rugsėjo 6 dieną jų veikla bus pristatoma pripučiamame name ir Raugintų kopūstų sandėlių teritorijoje, tarp Juozapavičiaus prospekto ir Suomių gatvės.

Programa:

11 val. Kūrybinės dirbtuvės „Monumentas šiukšlėms"

12.30 Stalo žaidimo „Vieną kartą Šančiuose" turnyras

13 val. Ekskursija-fotosesija po Raugintų kopūstų sandėlių teritoriją

15 val.Pokalbis apie Raugintų kopūstų teritorijos ateitį

17 val. Filmo „Šančiai/Shan-Chi" pristatymas

18 val. Uždarymo vakarienė su muzika, į kurią šančiečiai ir svečiai yra kviečiami atsinešti firminį patiekalą ir savo mėgstamą instrumentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių