Quantcast

„Kauno tvirtovės“ šventėje buvo ir kareiviškos košės

  • Teksto dydis:

Kauno rajone, Seniavos kaime, esantį III fortą šeštadienį sudrebino asociacijos „Kauno tvirtovė“ sezono atidarymo šventė.

Kauno rajone, Seniavos kaime, esantį III fortą šeštadienį sudrebino asociacijos „Kauno tvirtovė“ sezono atidarymo šventė. Jos tikslas – supažindinti visuomenę su Kauno tvirtovės statinių būkle, jų tvarkymo ir panaudos galimybėmis. Šventę suorganizavo vietos bendruomenė kartu su asociacija „Kauno tvirtovė“.

Nors tą dieną lijo lietus, žmonės gana gausiai rinkosi į renginį. Svečius prie įėjimo pasitiko Pirmojo pasaulinio karo apranga vilkintis karys. Renginio vietoje vyko senų fotografijų apie Kauno tvirtovę paroda ir architekto dailininko J. Lukšės piešinių paroda „Kauno tvirtovės gynybiniai statiniai“.

Atvykusieji taip pat galėjo susipažinti su dažasvydžio ir šratasvydžio ginklais, kuriuos pristatė Kauno V forto įgulos nariai. Buvo rengiama ekskursija po Kauno III fortą, kurią vedė fortų istorijos žinovai.

Šventė prasidėjo iškilminga rikiuote. Čia išsirikiavo I, III, V fortų įgulos, „Kauno tvirtovės“ štabas ir jaunieji Šaulių sąjungos kariai.

Asociacijos valdybos pirmininkas prof. dr. V. Rakutis fortų įgulų vadams įteikė karininkų pareigybių patentus, vėliavas ir skiriamuosius ženklus. Iškilmingai pakelta asociacijos „Kauno tvirtovės“ vėliava. Aidėjo istorinės patrankos šūviai.

Kauno III forto įgulos vadas Ovidijus Jurkša padėkojo visiems susirinkusiems ir pakvietė pasivaišinti kareiviška koše, kitomis vaišėmis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

ga

ga portretas
galejo pasiskelbt per interneta daugiau zmoniu ateitu

dalyvis

dalyvis portretas
Šventė tikrai buvo puiki. Nors ir lijo, visur sklandė pakili nuotaika. Tai ne pirma šventė III forte, ir, manau, ne paskutinė. Stiprybės organizatoriams! ;) Nenuleiskit ir toliau rankų! Ačiū seniūnaičiui Ovidijui ir jam padedantiems - jo šeimai, draugams, kaimynams...

Ftoras-Kaunas

Ftoras-Kaunas portretas
Norėčiau pasidžiaugti vietos bendruomene ,kuris nepaisant įvairių trukdžių, prasto oro sugebėjo,kartu su asociacija Kauno Tvirtovė surengti bendruomenei ir visuomenei šią šventę. O košė tikrai buvo gardi, virė profesionalė iš savanorių pajėgų...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių