Quantcast

Kauniečiai pirmieji išvydo filmą „Atėjo...Sabas“

  • Teksto dydis:

Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje trečiadienį susirinkę kauniečiai išvydo dokumentinio televizijos filmo „Atėjo...Sabas“ pirmos dalies pristatymą. Šįmet legendinis žalgirietis Arvydas Sabonis švenčia 50-ies metų jubiliejų.

„Iš tiesų dokumentinio filmo apie Arvydą Sabonį kadrai virpina širdį. Šiandien taip pat norime pagerbti ir garbingą jubiliejų švenčiantį Sergejų Jovaišą. Šie krepšininkai yra tų laikų herojai. Visų kauniečių vardu jiems linkime didžiausios sveikatos“, – kalbėjo Kauno meras Andrius Kupčinskas.

„Sergejau, tu esi iš tų žmonių, apie kurį galima pasakyti – patikimas visuose frontuose. Man labai malonu, jog galėjau matyti tavo sporto karjeros ištakas ir žaisti vienoje komandoje“, – 60-ies metų jubiliejaus proga S. Jovaišą sveikino Kauno miesto tarybos narys, buvęs „Žalgirio“ krepšininkas Gediminas Budnikas.

„Kurdamas šias dokumentines noveles apie A. Sabonį aš niekada negalvojau, kad lietuviai tokie nuoširdūs ir iškalbingi žmonės“, – sakė filmo autorius, žurnalistas V. Mačiulis.

„Man garbė pažinoti tuos žmones, kurie kūrė Lietuvos krepšinio ir „Žalgirio“ klubo istoriją. Visos komandos vardu noriu pasveikinti tiek A. Sabonį, tiek ir S. Jovaišą, kurie, kaip ir „Žalgiris“, šiemet švenčia gražius jubiliejus“, – sakė Kauno „Žalgirio“ vadovas Paulius Motiejūnas.

Filmo pristatyme prisiminimais apie krepšinį dalijosi ir vienas žymiausių Lietuvos krepšinio trenerių Vladas Garastas.

Dokumentinių novelių apie legendinį krepšininką Arvydą Sabonį autoriai: žurnalistas V. Mačiulis, režisierius Kęstutis Bražiūnas, operatorius Laisvūnas Karvelis, kompozitorius Vidmantas Bartulis.

Nekomercinio dokumentinio filmo „Atėjo...Sabas“ 1-os dalies (trukmė – 45 minutės) oficiali premjera įvyks šį penktadienį, gruodžio 19 dieną, 18.25 val. per BTV. Antroji filmo dalis bus rodoma kitą penktadienį, gruodžio 26 dieną, 18.25 val. taip pat per BTV.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rezisierius

Rezisierius portretas
Ale kino stilius tai zioplio sumaketuotas. Galejo visu dalyviu po viena zodi iskarpyti ir paeiliui sulipdyti. O tai tesugebejo tik po fraze.

tai

tai  portretas
kas matosi jau visi ziurovai

P.Morkūnas

P.Morkūnas portretas
Įdomu, ar tame filme bus apie jo veiklą , būnant ,,žalgirio' klubo prezidentu ir apie paliktas milijonines klubo skolas?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių