Quantcast

„Ąžuolyno bėgime“ – žmonų nešimo varžybos ir kitos linksmybės

  • Teksto dydis:

Išbandyti poros tvirtumą ir įveikti 100 metrų atstumą mylimąją nešant rankose ar ant pečių. Poras sudalyvauti tokioje netradicinėje rungtyje kviečia balandžio 25 dieną Kaune vyksiančio „Ąžuolyno bėgimo“ organizatoriai.

Varžybos visai šeimai

Renginio organizatorius, S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro direktorius, Giedrius Bielskus pasakojo, kad mintis surengti žmonų nešimo varžybas kilo norint pasiūlyti įvairių pramogų ne tik bėgikams, vaikams, šeimoms, bet ir poroms.

„Žmonų nešimo varžybos stiprina ir porų ryšį. Dalyvaujant tokioje rungtyje reikia partnerių pasitikėjimo, o sėkmingai pasiektas finišas tampa dar viena bendrai pasiekta pergale, kurią bus linksma prisiminti ir po daugelio metų. Tuos 100 metrų pora tikrai atsimins ilgam“, - sakė organizatorius.

„Ąžuolyno bėgime“ savo jėgas išbandyti taip pat yra kviečiami tėvai su dar vėžimėlyje vežamais vaikais. Jie rungsis 400 metrų šeimų bėgime. 2000 – 2005 metų gimimo jaunuoliai ir jaunuolės galės varžytis 400 metrų distancijoje, o patiems mažiausiems, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviams, rengiamos 100 metrų varžybos. Tradicinių distancijų mėgėjai gali rinktis iš pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijų. Renginio metu taip pat vyks Lietuvos studentų kroso čempionatas.

„Norime, kad balandžio 25 dieną ąžuolyne linksmai laiką praleisti galėtų ne tik dažnai bėgiojantys sportininkai, bet ir šeimos su vaikais ar tik bėgioti pradedantys gyventojai“, - apie distancijų ir rungčių įvairovę pasakojo G. Bielskus.

„Ąžuolyno bėgimo“ pagrindinis tikslas – sportuojantis ir sveikas žmogus. Tad registracija į vaikams ir šeimoms skirtus bėgimus yra nemokama, o į pusės maratono, 10 ir 5 kilometrų dalyvio mokestis yra vienas iš mažiausių.

Žaidimai, muzika ir linksmybės

Pasak organizatoriaus, renginio metu laukiantieji starto, rezultatų ar tiesiog susirinkę palaikyti artimųjų, tikrai nenuobodžiaus.

„Ąžuolyno parke vyks ne tik varžybos, bet bus galima susipažinti su kareivių ginkluote, patirti, ką reiškia laikyti kovinį ginklą rankose, išbandyti ekipuotę ir žinoma paragauti kareiviškos košės. Vaikams bus įrengta aikštelė, kurioje jie galės žaisti įvairius žaidimus, šokinėti ant batutų. „SIL“ sveikatingumo klubo treneriai bėgimo metu tris kartus surengs interaktyvias treniruotes. Vyks mugė.“, - dalį programos nupasakojo organizatorius.

Dalyviams ir jų palaikyti susirinkusiems artimiesiems koncertuos, merginų trio „Easy“, vaikų grupė „Medutis“. O po iškilmingų apdovanojimų,  dalyvių lauks Karinos Krysko ir legenda tapusios grupės - „Rondo“ koncertas. Gerą nuotaiką užtikrins renginio vedėjas – Vitalijus Cololo.

Renginio metu bus galima susipažinti su Kraujo centro, Šaulių sąjungos, Rimanto Kaukėno paramos fondo ir asociacijos „Padedu augti“ veiklomis. Taip pat atlikti gerą darbą ir tapti kraujo donorais.

Dalyvius džiugins prizais

Organizatoriai tikisi, kad bėgimo profesionalius ir mėgėjus rimtai nusiteikti pagrindinėms rungtims ir iki paskutinio prakaito lašo kovoti dėl pergalės paskatins išskirtiniai prizai.

„Nugalėtojai bus apdovanoti taurėmis. Pirmiems 10 vyrų ir moterų atbėgusiems pagrindinėse rungtyse įteiksime išskirtinius stiklinius „Ąžuolyno bėgimo“ medalius. Kiti dalyviai per nurodytą laiką įveikę savo pasirinktas distancijas bus apdovanoti „Ąžuolyno bėgimo“ atminimo medaliais. Na o didžiausia paskata profesionaliems sportininkams turėtų tapti mūsų partnerio,  „hummel“ įsteigtas beveik 4,5 tūkstančių eurų vertės prizinis fondas“, - pasakojo G. Bielskus.

Pusės maratono nugalėtojai bus apdovanoti 500 eurų, 10 kilometrų – 300, o 5 kilometrų – 100 eurų vertės dovanų čekiais. Lietuvos studentų kroso čempionato dalyviams „hummel“ įteiks 740 eurų vertės dovanų čekius.

Organizatoriai tikisi, kad „Ąžuolyno bėgimas“ pritrauks ne tik bėgimo mėgėjus, šeimas, bet ir profesionalius sportininkus.

Dalyvaus būrys žvaigždžių

Balandžio 25 dieną į ąžuolyno parką sudalyvauti varžybose atvyks ir didelis būrys Lietuvos sporto ir pramogų pasaulio žvaigždžių.

Pirmą kartą rengiamame „Ąžuolyno bėgime“ savo jėgas išbandyti atvyks šuolių į vandenį Lietuvos čempionas Ignas Barkauskas, šokėjas Marius Gaižauskas, modelis Jolanta Leonavičiūtė, „Aistės-LSU-Paradis“ krepšininkės, F.B.K Kaunas ir „Stumbro“ komandų futbolininkai. Ąžuolyno takais su visa šeima bėgs ir televizijos laidų vedėjas Gediminas Juodeika, šokėjas Saulius Skambinas, „Mis Lietuva 2013“ Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė, Lietuvos ralio ir lenktynių meistrai Vytautas Švedas ir Dainius Jocius.

„Tarp dalyvių kol kas populiariausia yra 5 kilometrų trasa. Varžyboms startą duos Lietuvos disko metimo čempionas – Andrius Gudžius. Tikimės, kad žinomi žmonės gyventojus paskatins aktyviau dalyvauti renginyje ir dažniau sportuoti“, - pasakojo organizatorius.
Daugiau informacijos rasite čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ir beksiu :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių