Quantcast

Rekordas: paaugliui per operaciją pašalinti 232 dantys

  • Teksto dydis:

Mumbajaus chirurgai pašalino 232 dantis iš vieno paauglio burnos per operaciją, kuri, jų nuomone, gali būti pasaulio rekordas, ketvirtadienį pranešė ligoninė.

Mumbajaus chirurgai pašalino 232 dantis iš vieno paauglio burnos per operaciją, kuri, jų nuomone, gali būti pasaulio rekordas, ketvirtadienį pranešė ligoninė.

17-metis Ashikas Gavai (Ašikas Gavajus) kreipėsi į medikus dėl apatinio žandikaulio dešinės pusės sutinimo.

Jis buvo pasiųstas ištirti į ligoninę „Sir J.J.“, kur buvo nustatyta, jog žandikaulyje išsivystė darinys, vadinamas kompleksine odontoma, naujienų agentūrai sakė odontologijos skyriaus vedėja Sunanda Dhivare-Palwankar (Sunanda Dhivarė-Palvankar).

„Operavome pirmadienį ir užtrukome beveik septynias valandas. Manėme, kad operacija bus paprasta, tačiau kai atidengėme žandikaulį, jame buvo susiformavę daugybė į perlus panašių dantų“, – sakė ji.

Pašalinę tuos dantis, chirurgai taip pat rado didesnį „į marmurą panašų darinį“, kurį nesisekė išjudinti ir galiausiai teko „išskaptuoti“ bei pašalinti dalimis, nurodė S.Dhivare-Palwankar.

Jaunuolio tėvas Sureshas Gavai (Surešas Gavajus) sakė, kad šeima baiminosi, jog Ashiko žandikaulio guzas galėjo būti vėžinis auglys.

„Bijojau, kad jis gali pasirodyti esantis vėžys, todėl atvežiau jį į Mumbajų“, – S.Gavai sakė dienraščiui „Mumbai Mirror“.

S.Dhivare-Palwankar nurodė, kad prieinamuose literatūros šaltiniuose neradusi atvejų, kai per tokią procedūrą buvo pašalinti daugiau negu 37 dantys, tuo tarpu ji kartu su savo komanda suskaičiavo daugiau negu 232 dantis, išimtus iš A.Gavai burnos.

„Manau, tai gali būti pasaulio rekordas“, – sakė vedėja.

A.Gavai žandikaulio struktūra per operaciją išliko nepažeista, todėl kaulas turėtų taisyklingai suaugti, pridūrė chirurgė.


Šiame straipsnyje: dantysrekordasIndijaoperacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių