Quantcast

Filipinai pasveikino 100-milijonąjį kūdikį

Anksti sekmadienį gimusi mergytė oficialiai padidino Filipinų gyventojų skaičių iki 100 milijonų ir šis skaičius akcentuoja iššūkius aprūpinant vis daugiau žmonių ir taip neturtingoje valstybėje.

Naujagimė Jennalyn Sentino (Chenalin Sentino) yra viena iš 100 kūdikių, gimusių visos šalies valstybinėse ligoninėse ir gavusių simbolinį „šimtamilijonojo kūdikio“ pažymėjimą.

„Tai ir galimybė, ir iššūkis ... Galimybė, kuria turėtume pasinaudoti, ir iššūkis, kurį pripažįstame“, – sakė oficialios Komisijos populiacijos klausimams vykdomasis direktorius Juanas Antonio Perezas (Chuanas Antonijus Peresas).

Nors didėjanti populiacija reiškia didesnę darbo jėgą, tai taip pat reiškia didesnį išlaikytinių skaičių šalyje, kur maždaug 25 proc. žmonių gyvena skurde, sakė jis.

Pastangoms kontroliuoti Filipinų populiacijos augimą ilgą laiką trukdė Katalikų Bažnyčios įtaka. Maždaug 80 proc. šalies gyventojų yra katalikai, o Bažnyčia nepritaria jokioms dirbtinėms gimstamumo kontrolės priemonėms.

Tik balandžio mėnesį vyriausybė pagaliau įveikė daugiau kaip dešimtmetį reiškiamą Bažnyčios nepritarimą reprodukcinės sveikatos įstatymui, pagal kurį neturtingiesiems teikiamos gimstamumo kontrolės paslaugos.

Pasak J.A.Perezo, įgyvendinus šį įstatymą, maždaug 2-3 mln. moterų, kurios anksčiau neturėjo šeimos planavimo galimybių, dabar jas turi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių