Quantcast

150 kg sveriantis ispanas sutraiškė asiliuką

  • Teksto dydis:

Pietų Ispanijoje vienam apkūniam vyrui trečiadienį buvo pateikti kaltinimai dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, kai vienos kalėdinės prakartėlės asiliukas nugaišo praėjus trims dienoms po to, kai tas vyras ant jo atsisėdo, norėdamas nusifotografuoti.

Penkių mėnesių asiliukas, vardu Platero (Plateras), buvo laikomas kartu su kitais naminiais gyvuliais tradicinėje prakartėlėje, įrengtoje Lusenos miesto centre pietiniame Andalūzijos regione.

Tačiau gruodžio 10 dieną vyras, sveriantis beveik 150 kilogramų, įlipo į asiliuko aptvarą ir atsisėdo ant gyvūno nugaros, norėdamas nusifotografuoti, sakoma gyvūnų teisių organizacijų „Adebo“ ir „Circulo Animalista de Podemos Lucena“ pranešime.

Socialiniuose tinkluose išplatintoje nuotraukoje matomas besišypsantis stambaus sudėjimo vyras, vilkintis mėlynus marškinius ir žalias kelnes. Jis pozuoja sėdėdamas ant to asiliuko, laikydamas vieną ranką ant juosmens, o kita įsikibęs į medinio aptvaro kraštą.

Po to incidento praėjus dviem dienoms asiliukas buvo išvežtas į veterinarijos kliniką, kai vietos gyventojai susisiekė su Lusenos merija ir nurodė, jog tas gyvūnas nebegali pastovėti ant kojų, rašo gyvūnų teisių organizacijos. Asiliukas nugaišo kitą dieną.

„Mūsų Platero buvo tiesiogine prasme sutraiškytas to vyro, – sakoma pranešime. – Tas vyras išdidžiai pozavo, prislėgęs savo beveik 150 kilogramų gležną gyvulio kūną, mirtinai jį sužalodamas.“

Lusenos policija dėl to incidento sulaikė 38 metų vyrą ir pateikė kaltinimus dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, sakė vietos policijos atstovas.

„Rūpinkitės gyvūnais! Nebūkit asilai ... Parodykit žmoniškumą ir nuovoką. Laikykitės taisyklių!“ – sakoma Ispanijos nacionalinės policijos pranešime socialiniame tinkle „Twitter“, kuriame taip pat buvo pateikta nuoroda į dienraščio „El Mundo“ straipsnį apie tą nutikimą Lusenoje.

Ispanijos miestuose ir miesteliuose prieš Kalėdas tradiciškai įrengiamos prakartėlės, vaizduojančios Jėzaus gimimą, o jose neretai būna gyvų gyvūnų, tokių kaip avys ir asilai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių