Quantcast

Sūrūs sėklų sausainiai su avinžirnių užtepu

Tiems, kurie nėra dideli saldumynų fanai, šis receptas tinka idealiai. Sveiki sūrūs sėklų sausainiai, kuriais tikrai mėgausitės, puikiai tiks ir su įvairiomis daržovių užtepėlėmis.

Reikės:

100 g saulėgrąžų sėklų,

100 g sezamo sėklų,

50 g migdolų,

100 g chia sėklų (ispaniškasis šalavijas),

1 arbatinio šaukštelio česnako miltelių,

½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių,

1 arbatinio šaukštelio druskos,

2 puodelių avinžirnių,

2 valgomųjų šaukštų tahini (maltų sezamo sėklų pastos),

½ arbatinio šaukštelio rūkytos paprikos,

Kavamale ar virtuviniu kombainu smulkiai sumalkite migdolus. Sumaišykite sėklas ir šviežiai maltus migdolus. Kitame dubenyje įpilkite vieną puodelį vandens, sudėkite druską, smulkintus rozmarinus, pusę arbatinio šaukštelio česnako ir svogūno miltelius. Skystį supilkite ant sėklų mišinio ir gerai išmaišykite. Gautą masę tolygiai paskirstykite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Pašaukite į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite 30 minučių. Tuomet duoneles supjaustykite ir apverskite apatine puse į viršų. Pašaukite į orkaitę dar 25 minutėms. Atvėsinkite.

Prieš ruošiant avinžirnius, būtina gerai juos išmirkyti. Geriausia užmerkti iš vakaro. Kitą dieną jau galite ruošti. Išmirkyti avinžirniai išverda labai greitai. Išvirtu avinžirnius sutrinkite. Pridėkite tahini ir gerai išmaišykite. Tada sudėkite visus prieskonius (česnako miltelius, druską, rūkytą papriką) ir vėl gerai išmaišykite. Skanaukite su sėklų sausainiais. Skanaus!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

  • Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti
    Naminė chalva: nustebsite, kaip lengva pasigaminti

    Metas gardžiam receptui. Kaip namų sąlygomis pasigaminti chalvą? Pasirodo, be saulėgrąžų šiam skanėstui reikės vos kelių papildomų ingredientų, o žaisdami su formelėmis ir saulėgrąžų smulkinimu, galėsite išgauti vis kitokį sk...

    9
  • Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų
    Pavasarinės daržovės dovanos – patiekalai iš smidrų

    Smidrai yra viena iš sparčiausiai augančių daržovių, tinkamomis sąlygomis jie per vieną dieną gali užaugti kelis centimetrus. Jau dabar galima mėgautis šviežiu smidrų derliumi: jie paįvairins pigesnes salotas, mėsos patiekalus ir tr...

    1
  • Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?
    Kas dera, o kaip nereikėtų eksperimentuoti su šaltibarščiais?

    Su lyg šiltuoju sezonu keičiasi ir meniu. Ant dažno lietuvio pietų stalo matyti ir lėkštė šaltibarščių. Beje, vienas užsienyje itin populiarus maisto tinklaraštis šią šaltą sriubą titulavo kaip skania...

    9
  • Skanios idėjos vaišių stalui <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Skanios idėjos vaišių stalui (receptai)

    Kad ir kokių pamėgtų receptų turime šventiniam stalui, visuomet norisi išmėginti kažką naujo. Gal nutarėte paįvairinti šaltą stalą, paruošti sotų kepsnį ar pamaloninti svečius skanėstu? Tuomet šie receptai &nda...

  • Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Maisto tinklaraštininkė E. Angelė: gamindama maistą jaučiuosi laiminga (receptai)

    Tinklaraščio „Maistas ant stalo“ autorei Eglei Angelei gaminti maistą – smagiausias užsiėmimas. „Tuomet nusiraminu, atsipalaiduoju, užsimirštu, rūpesčiai kažkur išgaruoja. Džiūgauju, nes artėja Velykos, s...

    16
  • Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija
    Per Velykas – ne tik marginti kiaušiniai: saldi šventinio stalo repeticija

    Nors Velykų stalas dažniausiai asocijuojasi su margintais kiaušiniais, žinoma, tai ne vienintelis šventės patiekalas. Saldus švenčių stalas ne mažiau svarbus nei mėsos, žuvies ir daržovių patiekalai. Šeimininkės jau daba...

  • Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys
    Grilio sezono pradžiai – ypatingas kepsnys

    Daugelis jautienos patiekalus sieja su ypatingomis progomis ir šventėmis: įmantriai paruoštus kepsnius renkamės restoranuose gimtadienių ar sukaktuvių progomis. Čirškantis jautienos kepsnys puikiai tinka pradėti kepsninių sezoną. ...

  • Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai
    Įmanoma dermė: greitai, paprastai, skaniai, maistingai

    Prieš porą metų iš Australijos grįžusi ir šiuo metu, kaip pati sako, tarp Klaipėdos ir Vilniaus gyvenanti Akvilė Zarambaitė studijuoja WEB dizainą, o laisvalaikiu savo intagramo paskyroje negali_sustot dalijasi mintimis apie mažus...

    2
  • Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?
    Kaip tinkamai laikyti sūrius šaldytuve?

    Sūris taip tvirtai įaugęs į mitybos įpročius, kad namuose dažniausiai būna net kelios jo rūšys: burnoje tirpstančios mocarelos, kietojo parmezano, unikalaus lietuviško varškės ar universaliojo fermentinio. Lietuvius jau galima p...

    1
  • Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės <span style=color:red;>(receptai)</span>
    Pasidžiaukime gaivia žaluma lėkštės (receptai)

    Pavasarėjant pietums norisi nebe tirštų troškinių, o didelės lėkštės šviežių salotų su įvairiaspalvėmis naujo derliaus daržovėmis. Nors salotos tradiciškai patiekiamos kaip garnyras prie mėsos ar žuvies patieka...

    1
Daugiau straipsnių