Quantcast

Susukami 1mm storio televizoriai: netrukus tai taps kasdienybe

  • Teksto dydis:

Tikriausiai dar pamenate fragmentą iš Leonido Gaidajaus „Šuriko nuotykių“, kur studentas Šurikas statybose per viešųjų darbų valandas gulinėjančiam nenaudėliui uždrožia susuktu laikraščiu? Ne už kalnų tie laikai, kai lygiai taip pat bus galima uždrožti tinginiui susuktu televizoriumi.

Ko gero, būdvardis „originalus“ šiam išradimui būtų tik vienas iš daugybės epitetų. Nors pati idėja – toli gražu ne nauja, vis dėlto jos įkūnijimas leidžia labai aiškiai pajusti progresą ir žingsnį į futuristinį ateities pasaulį.

Elektronikos gigantas „LG“ pristatė ypač plonus „sienpopierinius televizorius“ („wallpaper TV“), kurių storis nesiekia nė 1 mm. Vienas toks įrenginys sveria vos 1,9 kg (arba net 1,9 kg, jei iš tiesų norėtumėte kam nors juo užploti). Ypatingas jis dar ir tuo, jog jo nereikia statyti – novatoriškasis „LG“ televizorius kabinamas ant magnetų.

Kol kas šis OLED televizorius yra koncepcija, kurią spaudos konferencijoje pristatė koncernas „LG“. Televizoriaus ekranas priglaudžiamas prie magnetinio demblio, kuris tvirtinamas prie sienos. Pietų Korėjos bendrovė tikisi, kad tokia technologija ateityje bus labai populiari.

„OLED inovacijos turėtų padaryti milžinišką proveržį ne tik bendrovės veikloje, bet ir visame vaizdo technologijų segmente“, – įsitikinęs „LG Display“ OLED technologijų direktorius Sang–Deog Yeo.

Anot jo, „LG“ strategija sukasi aplink OLED technologijų ašį, nepaisant to, jog gamintojai susiduria su sunkumais, mėgindami pradėti serijinę sudėtingesnių tokio tipo televizorių gamybą.

„Turime būti pasiruošę patenkinti vartotojų paklausą jau nuo šių metų liepos ar rugpjūčio – tokios produkcijos turėtų būti įmanoma įsigyti jau trečiajame šių metų ketvirtyje, – leidiniui „Korea Times“ sakė jis. – Mes šį technologinį sprendimą tobulinome 1,5 metų, o visas OLED projektas plėtojamas jau beveik 10 metų.“

„LG Display“ toliau prioritetą teiks didelės įstrižainės ekranams – bendrovė dar šiemet ketina pristatyti net 99 colių skersmens lankstųjį OLED ekraną. Koncernas jau yra pristatęs 55, 66 ir 77 colių skersmens lanksčiuosius ekranus.

OLED lanksčiųjų ekranų technologijos akcentas – organinio junginio sluoksnis, dėl kurio ekranas tampa ne tik plonesnis, bet ir lankstus. Organinė medžiaga švyti, t.y., skleidžia regimuosius spindulius. Neabejojama, kad OLED technologijos anksčiau ar vėliau gali išplisti ir į kitus vaizdo technologijų segmentus (kompiuterių ekranus, mobiliuosius įrenginius ir pan.).

Nors OLED ekranus jau siūlo ir kitos kompanijos („Samsung“, „Sony“), vis dėlto, kol kas šių inovacijų kainos yra aukštos. 65 colių skersmens „LG“ televizorius 4K OLED TV kainuoja 9 tūkst. dolerių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių