Quantcast

Mobiliojo interneto vartojimas sparčiausiai auga Kaune ir Šiauliuose

  • Teksto dydis:

Nors vilniečiai išnaršo didžiausią kiekį mobiliojo interneto duomenų, mobilusis internetas sparčiausiai populiarėja Kaune ir Šiauliuose. Tai parodė telekomunikacijų bendrovės „Tele2“ tyrimas.

Bendrovės specialistai palygino mobiliojo interneto populiarėjimą didžiuosiuose Lietuvos miestuose – Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Panevėžyje ir Alytuje nuo praėjusių metų rudens.

Palyginus su praėjusiais metais, šiemet spalį kauniečiai išnaudojo net 45 proc. daugiau interneto duomenų. Šiauliuose mobiliojo interneto populiarumas per metus išaugo apie 40 procentų.

Tuo tarpu vilniečiai ir klaipėdiečiai lyginant tuos pačius mėnesius internete naršė 37 proc. daugiau.

„Populiarėjant išmaniesiems telefonams ir planšetėms mobiliojo interneto Lietuvos gyventojams reikia vis daugiau. Anksčiau naršymas atrodė prabanga, o dabar – būtinybė, gelbstinti ir darbe, ir planuojant laisvalaikį. Tradiciškai vilniečiai išnaršo daugiausiai mobiliojo interneto duomenų, tačiau matome, kad kituose regionuose jo populiarumas auga netgi sparčiau, nes mažėjant kainoms interneto prieinamumas didėja“, – sakė Tomas Burovass.

Kitiems Lietuvos didmiesčiams aktyvumu šiek tiek nusileido Panevėžio ir Alytaus gyventojai. Tačiau ir čia mobiliojo interneto vartojimas didėjo.

Palyginus su 2013 m. spaliu, mobiliojo interneto vartojimas Alytuje išaugo apie 30 procentų. Panevėžyje fiksuotas lėčiausias augimas – apie 10 proc. per metus.

Naršymo intensyvumu visuose didžiuosiuose miestuose išsiskyrė 2014 m. rugpjūtis – tuo metu fiksuotas interneto vartojimas buvo gerokai didesnis nei įprasta. „Tele2“ specialistų nuomone, taip yra todėl, kad rugpjūtis – kelionių ir atostogų metas.

Bendrovės duomenimis, per pastaruosius 2 metus mobiliojo interneto vartojimas Lietuvoje apskritai išaugo keturis kartus. Vartotojai per dieną atsisiunčia 10 TB duomenų, o šią vasarą – net iki 18TB. Mobilųjį internetą naudojančiu vartotojų per dvejus pastaruosius metus padaugėjo 2,5 karto. Tai lėmė ir ženkliai išaugę išmaniųjų telefonų bei planšečių pardavimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Čiubaka

Čiubaka portretas
18TB trafiko? Nors palei mobilius gal ir norma
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių