Quantcast

Keičiasi .eu domenų galiojimo skaičiavimas

  • Teksto dydis:

Aukščiausio lygio domenus su .eu galūne registruojanti „EURid" rugsėjo 15 dieną paleido naują registravimo platformą. Kartu keičiasi šių registruojamų domenų galiojimo pabaigos skaičiavimo principas – .eu domenas galios vienerius metus iki konkrečios įregistravimo dienos datos, o ne iki to mėnesio paskutinės dienos, kaip buvo iki šiol. Praleidus domeno galiojimo pratęsimo terminą, gali būti prarastos teisės į jį.

„Lietuvos verslininkai dažnai registruoja ne tik .lt, bet ir .eu domenus, ypač tie, kurių verslas yra nukreiptas į Europos Sąjungos rinką. Šis pasikeitimas yra aktualus visiems .eu domenų savininkams – nenorintiems prarasti teisių į registruotą domeną, labai svarbu nepamiršti šių pakeitimų ir laiku pratęsti galiojimą", – sako advokatė Inga Lukauskienė.

Pasak I. Lukauskienės, 2014 m. rugsėjo 20 dieną registruotas domenas pagal ankstesnę tvarką galiotų iki 2015 m. rugsėjo 30 dienos, o pagal naująją – iki rugsėjo 20 dienos. Iki 2014 m. rugsėjo 15 dienos registruoti .eu domenai galios pagal ankstesnę tvarką, nebent registruojant domeną buvo pasirinkta kitaip.

Praleidus domeno registracijos galiojimo pratęsimo terminą, gali būti prarastos teisės į jį – jeigu nebūtų pastebėtas domeno galiojimo pasibaigimas daugiau nei 40 dienų ir nesuskubta jo galiojimą per šį laikotarpį pratęsti, domenas taptų laisvas registruoti bet kam, kas pirmasis norėtų jį turėti. Karantino laikotarpis yra toks pats, tačiau pagal naują tvarką jis pasibaigs anksčiau nei pagal ankstesnę, todėl tikimybė prarasti domeną bus pakankamai reali, nes dažnai domenų galiojimas ir yra pratęsiamas per šį karantino laikotarpį.


Šiame straipsnyje: domenaieuinternetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių