Quantcast

Neeilinė misija: policininkai gelbėjo mieste pasiklydusias žąsis

  • Teksto dydis:

Vokiečių policijai Duisburgo centre teko rūpintis spalvingų Egiptinių žąsų šeimyna. Išradingumo nestokojantys pareigūnai puikiai susitvarkė su užduotimi, nors žąsis teko lydėti iki artimiausio tvenkinio daugiau kaip pusę kilometro. 

Duisburgo policininkai buvo iškviesti į vieną kiemą miesto centre, kur įstrigo aiškiai pasiklydusi žąsų šeimynėlė. Šios dekoratyvinės Afrikinės žąsys jau seniai veisiamos Vokietijos parkuose. Kartais peri Lenkijoje, bet Lietuvoje labai retos. Gelbėti gana nemažus paukščius nebuvo lengva.

„Vienas jauniklis nulėkė į gatvę, antras puolė į kitą pusę, o trečias paskui motiną. Tada viskas pasidarė šiek tiek dinamiška. Kilo problemų, todėl mums teko aptverti teritoriją ir užtikrinti, kad nekiltų pavojus gyvūnams ir eismo dalyviams“, – teigė Duisburgo policininkas Fabio Abbruzese.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Laimė, kad policininkams pavyko sugaudyti bent jau jauniklius. Galiausiai per Duisburgą nužygiavo visa procesija – pareigūnai su jaunikliais, žąsų pora ir juos lydintis patrulis. Eiti teko apie puskilometrį.

„Nusprendėme panaudoti sugautus jauniklius taip, kad motina juos girdėtų ir matytų, tikėdamiesi, kad žąsis, vadovaudamasi motinystės instinktu, seks paskui mus. Šis planas mums puikiai pavyko“, – džiaugėsi F. Abbruzese.

Galiausiai Afrikinių žąsų šeimyna vėl susijungė ir atsidūrė savo įprastoje aplinkoje. Ten paukščiai galėjo atsigaivinti, nes miesto gyvenimas tikrai gali išvarginti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne koznas

Ne koznas portretas
dar policininkas zasis isganytu!

o

o portretas
tarp tų žąsų broilerio nebuvo?- nes tik tas nevykėlis kiša snapą ten kur nereikia

Iranas

Iranas  portretas
Gamtos apsauga tikrina automobilius o Policija gaudo paukščius
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių