Quantcast

Kormoranų populiaciją reguliuos asociacija „Gamtos namai“

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija ir Biologinės įvairovės išsaugojimo asociacija „Gamtos namai“ pasirašė sutartį dėl didžiųjų kormoranų populiacijos gausos reguliavimo priemonių įgyvendinimo penkiose kolonijose. 

Pagal Didžiojo kormorano populiacijos gausos reguliavimo planą, bus įvertinta didžiojo kormorano populiacijos gausa ir imtasi jos reguliavimo priemonių Juodkrantės, Rusnės (Briedžių salos), Elektrėnų, Drūkšių ir Lukšto ežero (Zarasų raj.) kolonijose.

Siekiama, kad visose penkiose kolonijose perėtų 2000-3000 didžiųjų kormoranų porų: Juodkrantės kolonijoje 1500-2400 porų, Rusnės – 200-300 porų, Elektrėnų, Drūkšių ir Lukšto kolonijose išlaikoma ne didesnė kaip 100 porų populiacija.

Anot Aplinkos ministerijos pranešimo, atliekant gausos reguliavimo priemones bus apsaugoti pilkieji ir didieji baltieji garniai, jūriniai ereliai, karveliai uldukai ir kiti kolonijos kaimynystėje perintys retieji paukščiai.

Kormoranų populiacija reguliuojama nuo 2007 metų. Garsinėmis ir vizualinėmis priemonėmis kasmet kolonijose perėjimo sėkmė sumažinta iki 50 procentų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mmm

mmm portretas
O kaip tas poras suskaiciuoti?

mmm

mmm portretas
O kaip tas poras suskaiciuoti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių