Quantcast

Kaip žvejui netapti pažeidėju

  • Teksto dydis:

Nuo praėjusio mėnesio įsigaliojusios mėgėjiškos žvejybos taisyklių pasikeitimai vis dar kelia žvejams nemažai klausimų.

Nuo praėjusio mėnesio įsigaliojusios mėgėjiškos žvejybos taisyklių pasikeitimai vis dar kelia žvejams nemažai klausimų.

Aplinkosaugininkai primena, kad nuo birželio sušvelnintas daug diskusijų kėlęs nuostatas, leidžiantis vienam žvejui iš valties naudoti tik du žvejybos įrankius. Šis apribojimas nebetaikomas, jeigu valtis ar laivas yra išmetęs inkarą. Tokiu atveju leidžiama kaip įprasta naudoti keturis įrankius.

Nustatyta, kad per vieną žvejybą vienam asmeniui leidžiama sugauti 5 kg žuvies, į šį svorį patenka ir tos žuvys, kurių sugavimo limitas taisyklėse nurodytas vienetais (lydekos, sterkai, salačiai ir kt.). Žvejojantieji Kuršių mariose kaip ir anksčiau galės sugauti 7 kg žuvies. Sugautą laimikį kiekvienas žvejys turi laikyti atskirai.

Patikslinus minimalius leidžiamų sugauti žuvų dydžius, juos lengviau atsiminti: galima gaudyti ne mažesnius kaip 30 cm kiršlius, šapalus, meknes ir marguosius upėtakius, ne mažesnius kaip 40 cm karpius, baltuosius amūrus ir plačiakakčius, ne mažesnes kaip 45 cm lydekas, vėgėles, ūsorius ir sterkus, ne mažesnius kaip 55 cm salačius.

Siekiant efektyviau saugoti migruojančias lašišas ir šlakius, buvo patvirtintas upių ruožų, kuriuose mėgėjų žvejyba uždrausta nuo rugsėjo 16 d. iki spalio 15 d., sąrašas.

Daugiausia pakeitimų sulaukė povandeninės žūklės mėgėjai. Povandeninė žvejyba priskirta limituotai žvejybai ir leidžiama Alaušo, Asvejos, Baltųjų Lakajų, Didžiulio (Daugų), Drūkšių ir Vištyčio ežeruose bei Elektrėnų mariose.

Kaip ir anksčiau, povandeninę žvejybą taip pat galima vykdyti išnuomotuose vandens telkiniuose, turint tokią teisę patvirtinantį, nuomininko išduotą leidimą.

Povandeninei ungurių žūklei galima naudoti ir dvišakius bei daugiašakius strėlių antgalius, o gaudant kitas žuvis – tik vienšakius.


Šiame straipsnyje: žvejaižuvysžvejyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių